מתמטיקה הכנה לבגרות

 כיתה א'  כיתה ב'  כיתה ג'  כיתה ד'  כיתה ה'  כיתה ו'  כיתה ז'  כיתה ח'  כיתה ט'  3 יחידות  4 יחידות  5 יחידות

נגזרת של ביטוי מהצורה x^n

סגור

שלח סרטון לחבר

שם:
דוא"ל
דוא"ל שנית
שלח לחבר
facebook
הערות אישיות לשיעור

קרא עוד  הסבר השיעור נגזרת של ביטוי מהצורה x^n - קרא עוד...

כלל הגזירה לביטויים מהצורה x^n הנו הכלל הבא: d(x^n)=n*x^n-1. כלומר – ‘מורידים‘ את החזקה של הביטוי למטה ומכפילים בה את הגורם, וגם מחסירים מהחזקה המקורית 1. נבהיר זאת דרך מספר דוגמאות:
d(x^3) נוריד את ה-3 נכפיל את הביטוי בו – ואז נחסיר מהחזקה המקורית 1, כלומר יתקבל: 3*x^3-1 = 3*x^2
D(x^4)=4x^3,.
נשים לב לעובדה הבאה:
x ללא חזקה למעשה שווה ל-x^1, ולפי כלל הגזירה,
 
d(x^1)=1*x^1-1=1*x^0=1*1=1. כלומר לסיכום, d(x)=1.


 
 
X
יש להתחבר למערכת על מנת להשתתף בדיון המקוון - להתחברות לאתר